Zoeken
  • initiatiefgroep Klein Oers

Positieve Boost!


Gisteren is de initiatiefgroep weer samengekomen. Daarbij werd ook Tessa Groos uitgenodigd. Zij is werkzaam bij de gemeente Veldhoven en zowel persoonlijk als werkgerelateerd zeer geïnteresseerd in ons project. Zij gaat proberen om de communicatieve brug te vormen tussen ons en de gemeente. Vorig weekeinde kregen we te horen dat de gemeente nog altijd zeer positief staat tegenover ons plan. Positiever dan wij in de gaten hadden eigenlijk. Dat gaf ons een enorme boost.

In ons persoonlijk leven kwamen er echter wat tegenslagen zoals een overlijden, verandering van werkzaamheden en onvoorziene drukte op werkgebied waardoor er minder tijd was voor het ecodorp. We konden daarom wel wat positief nieuws gebruiken.

Sociocratische coöperatie:

De meest passende rechtsvorm voor Klein Oers is sociocratische coöperatie. De initiatiefgroep zal dit binnenkort laten vastleggen bij de notaris. Ook zal er een bankrekening op naam van Klein Oers worden geopend. Zodra Klein Oers officieel een vereniging/ coöperatie is kan het zich aansluiten bij organisaties waardoor het netwerk vergroot wordt. Ook kunnen andere geinteresseerden zich dan bij ons gaan aansluiten. Dat zijn zaken waar we nu mee bezig zijn.

Gasbesparingstip:

In elke nieuwsbrief proberen we een tip te geven. In het ecodorp zal geen gasaansluiting aanwezig zijn. Ook nu al kunnen wij bezig zijn met gas besparen. In goed geïsoleerde huizen hoeft minder gestookt te worden. Isolatie is dus belangrijk. Heb je in jouw huis bijvoorbeeld geen dubbele ramen dan kun je de ramen beplakken met plastic (tafelkleed plastic is goed doorzichtig). Het plastic kan ieder koud seizoen weer hergebruikt worden. Ook kun je tijdens het koken gas (of stroom) besparen. Iets wat lang op het vuur moet staan kun je aan de kook brengen en vervolgens met pan en al in een dikke deken wikkelen of in een hooikist stoppen. Pasta, aardappelen en rijst hebben dan een iets langere "kooktijd" nodig. Tel er 2 minuten bij op. Ook suddervlees en dergelijke kunnen op deze manier goed warm gehouden worden. Na een uur kan het dan weer even verhit worden waarna het opnieuw wordt ingepakt. Kook je steeds opnieuw water voor een kopje thee? Waarom zou je geen hele thermosfles maken? Of gebruik een ouderwetse theemuts voor over je theepot.

Groeten van de initiatiefgroep!

Wil en Tessa, Thomas & Petra, Johan & Wendy, Cynthia & Astrid,


128 keer bekeken

Klein Oers

adres nog onbekend

info: kleinoers@hotmail.com

    © 2019 Klein Oers