Zoeken
  • initiatiefgroep Klein Oers

Spannende tijd!


Zeer binnenkort komen we opnieuw samen met de gemeente Veldhoven. Wij verwachten dat er een concreet voorstel gedaan wordt inclusief grondprijs en randvoorwaarden. Voor ons is dit heel spannend. Past "Klein Oers" in dit beeld? Kunnen we verder op de weg die we zijn in geslagen? Oeh....echt heel spannend. We houden jullie op de hoogte!

Statuten opstellen om ons te verenigen:

De initiatiefgroep is ook bezig met het vormen van een vereniging. In eerste instantie zal dat een stichting worden. Zodra de statuten op sociocratische wijze zijn goedgekeurd, kunnen we alles laten nakijken door de SCN ( Sociocratisch Centrum Nederland). Daarna kan alles naar de notaris. Als we eenmaal een stichting zijn kunnen andere mensen zich bij ons aansluiten.

Sociocratisch vergaderen:

We "oefenen" momenteel in het sociocratisch vergaderen. Op dit moment kost het ons nog veel tijd maar we merken wel dat het tot goede resultaten leidt. Iedereen krijgt ook goed de ruimte om zijn of haar mening te vormen en te uiten. Vanwege de tijd die het nu nog extra kost, vergaderen we nu nog niet over alle punten op sociocratische wijze. We gunnen onszelf de tijd om erin te groeien. Mocht iemand onder de lezers ruimschoots ervaring hebben in sociocratisch vergaderen en zich vrijwillig beschikbaar stelt om ons een keer te begeleiden tijdens een vergadering dan zouden wij daar heel dankbaar voor zijn.

Ecotip:

Elke nieuwsbrief delen wij graag een idee wat goed is voor het milieu. Deze keer delen wij een ervaring over kleding van Merinowol. Wendy en Johan in de initiatiefgroep maar ook andere mensen die wij kennen, dragen graag kleding van merinowol.. Waarom? Het is verkoelend in de zomer, verwarmend in de winter en je gaat er niet in stinken. Astrid en ik ( Cynthia) gingen onlangs op een wandelvakantie naar de Highlands in Schotland. We hadden een vliegticket waarbij we alleen handbagage mee konden nemen. Bovendien geldt, hoe minder je mee hoeft te sjouwen, hoe lichter je loopt. Want na 16 km heuvel op, heuvel af merk je die extra kilo's zeker. Ik bestelde daarom een merino truitje, Astrid bestelde voor de zekerheid twee truitjes en een paar sokken. Ff uittesten. Ik heb warempel de hele week met dat ene truitje gedaan en na die week rook ik nog geen zweetlucht. Astrid heeft ook een week met haar truitje gedaan en heeft ook maar twee paar sokken gebruikt. Het werkt dus echt. Tussendoor moet je de kleding wel goed uithangen zodat het kan luchten. Bij thuiskomst hebben we alles bij elkaar in de wolwas gedaan. Dat wordt nog even zoeken. naar een ecologisch wolwasmiddel. Wellicht kunnen we die beter zelf maken? Maar voor minimalisten en mensen die zuinig om willen gaan met water (wassen) is merinowol dus een uitkomst. Helaas wordt er in Australië echter niet zo goed met merinoschapen omgegaan. Die arme beesten worden zwaar mishandeld. Ik heb er filmpjes van gezien die ik niet van mijn netvlies af krijg. Ben je dus bewust van waar je je merinokleding koopt. In ons ecodorp willen we een paar schapen gaan houden. Dat gaan dus merinowolschapen worden. Dat snappen jullie! Naast de bacterie- en schimmeldodende werking, zijn de vezels van meriniwol dusdanig gevormd dat ze niet kriebelen. Een groot voordeel tegenover andere wolsoorten.

Duimen:

In de volgende nieuwsbrief zullen we waarschijnlijk met veel nieuws gaan komen. Duimen he!?

Zonnige groeten van de initiatiefgroep,

Wil, Wendy, Johan, Astrid en Cynthia.


167 keer bekeken

Klein Oers

adres nog onbekend

info: kleinoers@hotmail.com

    © 2019 Klein Oers