Zoeken
  • initiatiefgroep Klein Oers

Van grof naar fijn.


Wij hopen dat jullie een fijne zomer achter de rug hebben. Een speciaal welkom aan allen die zich na de info-avond over Tiny Houses in Valkenswaard, hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief.

Afgelopen week hadden we een gesprek met een paar ambtenaren bij de gemeente. Zij gaven ons zeer nuttig feedback waarmee we ons SMART plan konden aanpassen. Terwijl ik dit schrijf wordt er door ons nog hard gewerkt aan de laatste puntjes om het document zo volledig en duidelijk mogelijk te krijgen. Dinsdag zal ons plan worden voorgelegd aan het college. Het college zal moeten bepalen of de gemeente Veldhoven akkoord gaat met een ecodorp in De Drie Dorpen. De gemeente heeft ons gevraagd of we in deze fase nog geen actief contact willen leggen met geinteresseerden. Stapje voor stapje. We hebben met de gemeente besloten dat we van grof naar fijn gaan werken. Naar verwachting zullen we in oktober antwoord hebben en als dat positief is, zullen we jullie wel actief gaan benaderen. Dat is voor ons net zo belangrijk als voor jullie. Wij hebben contact met jullie nodig om te weten welke woonbehoeften er zijn binnen de groep. Hoeveel mensen willen een vrijstaande woning? Hoeveel een aangepaste woning? hoeveel een Tiny House? Is er genoeg belangstelling voor een woongroephuis? Hoewel de grote lijnen door de initiatiefgroep zijn uitgezet, zal de verdere uitwerking door alle bewoners samen worden uitgewerkt. Een dorp voor en door ons allemaal. We willen dan werkgroepen gaan maken. Er is nog zo veel te doen en zo veel uit te zoeken. In de beginfase ga je sneller met een klein groepje maar binnenkort zullen we jullie hulp gaan inroepen. Vaak krijgen we de vraag hoe lang het nog gaat duren. Voorzichtig kunnen we daar nu een antwoord op geven. Als alles volgens het boekje verloopt, kunnen we over precies een jaar starten met het bouwen van het dorp.

Na dinsdag zullen we verder gaan met de stichting. De statuten zijn opgesteld. Alles moet nog worden gepasseerd bij de notaris en er moet een bankrekening worden geopend. De volgende keer krijgen jullie hier meer informatie over.

Veel liefs van de kerngroep,

Wil, Wendy, Johan, Astrid en Cynthia.


194 keer bekeken

Klein Oers

adres nog onbekend

info: kleinoers@hotmail.com

    © 2019 Klein Oers