Zoeken
  • Cynthia

Cas en Eric, een 'energiek' duo!


Beide mannen uit de energiewerkgroep stellen zich voor en doen een oproep: Cas: (foto met de rode achtergrond)

Al vrij jong was ik geïnteresseerd in duurzaamheid. Naast mijn werk als CAD-E tekenaar wil ik in mijn vrije tijd ook met andere zaken bezig zijn. Omdat dit zo belangrijk voor me is ben ik 4 dagen per week gaan werken. Daarnaast ben ik:

  • Lid van een Local Economisch Transactie Systeem (LETS Veldhoven), uitwisselen van goederen en diensten voor puntjes.

  • Adviseur van Veldhoven Duurzaam, uitzoeken en mee bedenken van presentaties met als doel bewoners mondiger te maken in het contact met aannemers/installateurs als het gaat om duurzame investeringen. Probleemoplossen in bestaande installaties komt daar automatisch bij.

  • Betrokken bij nderhoud van een landschapstuin bij een bezinningscentrum, meehelpen in het park bij Meerhoven.

  • Uitwisselen massages, af en toe zelf muziek maken.

  • Een aantal vakanties zijn we als vrijwilliger naar ecodorpen geweest.

Al deze zaken geven samen de bevestiging met meer mensen in verbinding te willen leven maar ook met voldoende privacy. Voor Klein-Oers zit ik op dit moment in de energiegroep en zijn we bezig een model te maken voor een off-grid situatie.

Erik:(foto met groene achtergrond)

Ik ben Eric van de familie Busman, 63 jaar , gescheiden , vader van 3 kinderen en 4 kleinkinderen. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Limburg en ben vanaf mijn 15e woonachtig in Brabant . Tot een paar jaar geleden ben ik werkzaam geweest als zelfstandige. Vanaf 1977 tot 2000 als eigenaar van een schildersbedrijf en daarna als massagebedrijf zowel met een eigen praktijk als werkzaam binnen het bedrijfsleven. Sinds 2009 ben ik er achter gekomen dat ik gevoelig ben voor de niet natuurlijk straling van de nog steeds toenemende digitalisering. Werkzaam zijn binnen de normale setting werd dan ook steeds meer een uitdaging. Daarom ben ik me dan ook gedurende de afgelopen jaren gaan toeleggen op bezigheden waar mijn gevoeligheid tot zijn recht komt. Waarom Klein Oers? Vorig jaar ben ik in contact gekomen met de initiatiefgroep van “Klein Oers”, ik was toen al wat langer op zoek naar aansluiting binnen een ecologisch woonproject. Ik kan me wel vinden in de ideeën en de visie van dit project. Met name het openstaan en de bereidheid om te onderzoeken wat stralingsarm wonen kan betekenen. Dat is voor mij een eerste criterium. Het verbaast me elke keer weer dat dit niet mogelijk is bij soortgelijke andere projecten. Ik voel me daarnaast ook sterk verbonden met de natuur en wil dan ook graag wonen en werken op een manier die daarbij past, het liefst off grid. Ik weet inmiddels dat ik gevoeliger ben dan gemiddeld , dat komt dan mooi van pas als stralingsdeskundige en hoop dan ook hiermee een steentje bij te dragen aan de innovatie en de werkelijke “slimme” oplossingen binnen een nieuw te vormen ecodorp. Verlangen: Het voordeel van ouder zijn is de levenservaring maar daardoor ook het gemis. Ik weet nog dat er geen plastic was en de kringloop rond was, file bestond nog niet en er werd op de (snel)weg nog naar elkaar gezwaaid vanuit de auto. Ook weet ik dat de sociale cohesie groter was dan nu in de geïndividualiseerde samenleving en ook dat mis ik. Het is dan ook mijn verlangen om hier ook meer invulling aan te geven binnen Klein Oers

Uitbreiding energiewerkgroep:

Cas en Eric zijn op zoek naar versterking van hun team. Heb jij affiniteit met duurzame energie, en vind jij het interesssant om je te verdiepen in Off Grid en Micro smart grid? Ben jij gemotiveerd en goed in het nemen van initiatief? Ben jij iemand die het grote geheel kan overzien?

Als dat zo is, dan is het onze grootste wens dat jij reageert op deze oproep. Het meewerken in de energiegroep betekent dat er ook een woonplek voor in het ecodorp voor jou wordt gereserveerd. Echter kunnen ook belangstellenden die niet in het ecodorp wensen te wonen deelnemen aan het oprichten van het geheel. Email ons via deze link.

#OffGrid #duurzameenergie #ecodorp #windenergie #zonneenergie

293 keer bekeken

Klein Oers

adres nog onbekend

info: kleinoers@hotmail.com

    © 2019 Klein Oers