Zoeken
  • Liesja en Karen

Liesja, Karen en???


Liesja stelt zich voor

Wie ben ik en hoe ben ik bij Klein Oers terecht gekomen.

Mijn naam is Liesja van der Velden en ben 62 jaar. Ik ben breed georiënteerd en geïnteresseerd in mensen. Heb veel belangstelling voor puurheid van mensen in ontwikkeling en natuur.

Opgegroeid in Oerle

Ik ben geboren en opgegroeid in Oerle, als zesde kind, in een gezin van uiteindelijk, 12 kinderen. Wij hadden thuis een gemengd boerenbedrijf met dieren en akkerbouw. Hier is de basis gelegd van hard werken, aanpakken en doorgaan! Na de basis- en middelbare school ben ik de opleiding tot verpleegkundige gaan volgen. Deze heb ik met goed gevolg afgesloten in 1975. Als 19-jarige gediplomeerd verpleegkundige ben ik gaan werken in de verstandelijke gehandicapten-zorg. Heb daar jaren met plezier gewerkt en heb toen de overstap gemaakt naar de psychiatrie. Gedurende mijn werkzame leven heb ik altijd wel cursussen gevolgd. Zowel voor mijn vakgebied als voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Ecodorp

Ik ben in aanraking gekomen met Klein Oers door Tessa. Zij is lid van de Lets-vereniging en ik zat destijds in het bestuur. Wij waren aan het babbelen over huisvesting als je kinderen de deur uit zijn. Wat doe je dan en wat wil je dan? Tessa wees me op de oprichting van het eco-dorp. Daar heb ik, via de website, meteen op gereageerd en heb nu zitting in de communicatiegroep van Klein Oers. Met een aantal enthousiaste mensen hoop ik dat we samen dit eco-dorp tot een fijne woonlocatie kunnen maken. Hoop hier, over enkele jaren, met de nodige comfort en plezier te wonen.

Ik ben een vrouw die van aanpakken weet en actief is. Een hobby van me is “bio-danza”. Ik ga regelmatig naar de kroeg, het theater of bioscoop. Wat ik ook graag doe is tekenen en schilderen, al komt er nog te weinig van. Ik geniet momenteel van het leven en hoop dat nog lang te kunnen doen, wonende in het ecodorp Klein Oers.

Karen stelt zich voor

Samen met Liesja draag ik sinds de zomer zorg voor de communicatie rondom Klein Oers. Toen ik vorig jaar kennismaakte met Klein Oers tijdens een presentatie dacht ik direct: 'dat is een plek waar ik wil wonen'. Daarnaast sprak mij de aanpak voor de realisatie van het project mij ook erg aan, realistisch en met mooie duurzame idealen. Het creëren van een hele nieuwe woongemeenschap is een complexe uitdaging, Ik zie het als een unieke kans om aan een duurzame toekomst en huis te bouwen.

Communicatie

Al bijna 10 jaar werk ik zelfstandig als vormgever (www.borgersmedia.nl). Daarbij ondersteun ik bedrijven in marketing en communicatie, in strategie en uitvoering. Toen de vraag vanuit Klein Oers kwam voor een communicatie werkgroep was ik direct enthousiast.

Duurzaam wonen

Ik ervaar het als lastig om in de bestaande woningmarkt echt duurzaam te leven en wonen. We worden door zoveel standaarden geleefd. Het lijkt me heerlijk om meer met en in de natuur te leven, en mij daarnaast in te zetten voor een duurzame manier van wonen. Ik ben opgegroeid in het buitengebied en het liefst breng ik mijn tijd door met mijn pony in de bossen. Op dit moment woon ik samen met mijn kat in Veldhoven. Nu nog omringd door betonnen muren, maar hopelijk over een paar jaar in een eigen gebouwd huis in Klein Oers.

Versterking

Wil jij ook komen wonen in het Ecodorp en heb je affiniteit met communicatie? Wij willen onze werkgroep graag verster

ken en uitbreiden. Als lid van de Communicatie werkgroep ondersteun je de kerngroep, bijvoorbeeld in de organisatie van bijeenkomsten, onderhoud van website en e-mail. Of bijvoorbeeld met het schrijven van teksten of het maken van nieuwe presentaties of documenten. Heb jij hiervoor de juiste skills? Meld je dan aan via kleinoers@hotmail.com. We nemen dan contact met je op.

#Ecodorp #communicatie #duurzaamwonen

419 keer bekeken

Klein Oers

adres nog onbekend

info: kleinoers@hotmail.com

    © 2019 Klein Oers