Zoeken
  • Cynthia van Schendel

Annelien en Umi stellen zich voor.


Ik ben Annelien en werd 38 jaar geleden geboren in Geldrop. Verder ben ik opgegroeid in Leende.

Mijn ouders wonen er nog steeds dus kom ik er vaak.

Studie en werk:

Na de Hoge Hotelschool in Maastricht heb ik nog de master bedrijfskunde afgerond aan de Radboutuniversiteit te Nijmegen. Ik woon en werk momenteel in Utrecht. Ik ben Freelance Eventmanager.

Internationaal:

Ik heb een jaar rondgereisd door Australie. De laatste 5 jaar ben ik veel in Kenia. met name op Lamu Island. Hier komt Umi’s vader Omar vandaan en brengen we veel tijd door met Umi (3,5 jaar).

Geen auto’s, veel ezels en boten. Buiten leven in en met de natuur. Ik wandel op het strand, Umi bouwt vanalles en maakt zandballen om in de zee te gooien. Ik spring af en toe in het water om af te koelen, Umi zou het liefst de hele dag zwemmen. Jaarlijks organiseer ik het Lamu Yoga Festival samen met mijn buurvrouw. Deze vindt plaats in het dorp Shela.

Ecodorp:

Umi gaat straks naar school in Veldhoven. Minder Afrika en meer Nederland dus voor ons. Door het wonen in Afrika in een hechte gemeenschap, is mijn kijk op samen leven veranderd. Ik ben nog steeds gesteld op ruimte en tijd voor mezelf, maar het samenleven met mijn buren ben ik erg gaan waarderen. En het is heerlijk voor Umi om lekker buiten te spelen met de buurtkinderen in een omgeving waar iedereen haar kent. Zo kan ze onbezorgd spelen en opgroeien. Ik ben dan ook erg blij dat we een project als Klein Oers hebben gevonden om in te wonen. En ik hoop van harte dat er meer mensen/gezinnen met (kleinere) kinderen zich vestigen in ons dorp. In een ecodorp leven met gelijkgestemde individuen, dat spreekt me ontzettend aan in dit initiatief.

Stroleembouw:

Inmiddels hebben we samen en met behulp van experts, waaronder Ronald. Rover (Fellow professor aan de TUe en al 35 jaar bezig met alles rondom duurzaam bouwen) vastgesteld dat de meest duurzame bouwtechniek voor onze regio stro/leem is. Daar kan ik me zeker in vinden, Ik vind het gebruik maken van natuurlijke materialen een must. Een huis bouwen met Cob was sowieso een wens van mij.

Financieen:

In de kerngroep heb ik het stokje overgenomen van Denise en Dimitri die we graag bedanken voor al hun bijdragen. Ik richt me voornamelijk op het financiele plaatje, zodat we ons plan binnen budget kunnen realiseren. Ook kijken we naar een manier om inkomsten te genereren met ons project. Zo kunnen we gemeenschappelijke ruimtes onderhouden en mogelijk een aantal bewoners van inkomsten voorzien. Het aanvragen van subsidies en zo zal ik ook samen met Cynthia en Annebeth gaan verzorgen.

Stand van zaken:

Er ligt een voorstel op tafel bij de gemeente Veldhoven. Wij inventariseren nu bij de huidige bekende bewoners of we hier ja of nee tegen gaan zeggen. Ook zijn we in serieus

gesprek met gemeente Eersel. De groep heeft een aantal nieuwe leden erbij. Omdat we nog niet zeker weten hoeveel woonplekken we gaan realiseren houden we voorlopig even een maximum van 15 aan. Dat betekent dat wij op dit moment strenger gaan selecteren. we hebben namelijk voorheen afgesproken dat we van alle leeftijden mensen willen hebben. Er is een stop op 60 plussers. Die hebben we genoeg. Verder is het tot nu toe mooi verdeeld. Twintigers, dertigers, veertigers, nog geen vijftigers. De vrouwen zijn ietwat in de meerderheid.

Oproep:

Umi is nog op zoek naar speelkameraadjes. Op dit moment zijn zij en nog een baby van 6 maanden de enige jonge Ecodorp kinderen. Er zijn ook twee jongeren (16 en 17 jaar). Maar we zouden blij zijn met nog meer kinderen. We hebben momenteel nog twee fictieve wooneenheden over om te bezetten. Mensen kunnen zich aansluiten door deel te nemen aan een werkgroep. Er moet nog veel gedaan worden. Wil jij graag samen met je kind(eren) in het ecodorp wonen? Mail dan naar kleinoers@hotmail.com

#stroleembouw #strobouw #duurzaamwonen #ecodorpVeldhoven #ecodorpEersel

384 keer bekeken

Klein Oers

adres nog onbekend

info: kleinoers@hotmail.com

    © 2019 Klein Oers