Zoeken
  • kerngroep

Dankbaar voor hulp!


Wat mogen wij dankbaar zijn!

De gemeente Veldhoven dealt al een tijdlang met 'een stelletje amateurs ' want dat zijn wij ecodorpers. En dat is soms best wel eens lastig. Maar hoe dankbaar zijn we voor het feit dat ze ons wel serieus nemen, nuttige tips geven en zelfs meedenken en -werken aan het ontwerp. Dus bedankt Jack, Jos, Huub en Tessa!!! Vooral Tessa Groos, stedebouwkundige, verdient het om persoonlijk bedankt te worden. Al heel wat prive-uurtjes heeft ze met ons doorgebracht in de bouwwerkgroep. Samen met haar collega Huub heeft ze het dorp op een prachtige manier vormgegeven. Als de tijd daar rijp voor is, zullen we de tekening met jullie delen. Tessa woont vlakbij het toekomstige ecodorp wat zij en wij heel gezellig vinden.

Mensen komen en gaan.

De afgelopen jaren hebben mensen zich als toekomstige bewoners aangemeld en ook weer afgemeld. Dat hoort erbij. Sommige mensen die zich echter hebben afgemeld blijven wel betrokken bij het ecodorp. En daar zijn we ook zo ontzettend dankbaar voor. Zoals Cas, nog steeds een belangrijke man in de bouw-energiewerkgroep. Bedankt Cas, je bent een topper! En dan heb je Karen Borgers. Zij kreeg onverwachts een prachtige kans aangeboden op huizengebied. Binnenkort krijgt ze haar sleutel. Maar ondanks dat ze dus niet meer samen met ons in Klein Oers gaat wonen, besloot ze toch de brochure en het logo af te maken. De brochure is te zien en te downloaden via www.offgridecovillages.org

Hartelijk bedankt Karen!!!

Collega's

In Brabant zijn we niet het enige ecodorp in oprichting. Het meest bekend is ecodorp Boekel Ad Vlems,de initiatiefnemer staat ons bij met tips en een aanmoedigend woordje. Als ecodorp initiatieven hebben we grotendeels dezelfde doelen en dat schept een collegiale band. Bedankt Ad!!! We zullen nog regelmatig bij je aankloppen.

Students from TU/e

Two international students architecture are developing a temporary community with off-grid ecohouses. Their project is different from ours but the off-grid situation is the same. So we are very grateful about their findings on this subject. Thank you Stefania Pojar and Mihaela Tomova, we hope to see you soon!!!

Stand van zaken;

Annelien is momenteel hard aan het werk om de begroting zo ver als mogelijk in kaart te brengen. Het beeld van hoe de woningen er uit gaan zien wordt steeds duidelijker. Een officiele tekening moet nog gemaakt worden. Het zullen in ieder geval 5 grote boerderijen zijn waarin 6 woningen worden gerealiseerd. Dertig woningen in totaal dus. Er volgen gesprekkken met woningbouwcorporaties en er wordt op kleine schaal sollicitatiegesprekken gehouden voor toekomstige bewoners van Klein Oers. We laten op dit moment enkel alleen mensen toe die ook daadwerkelijk iets kunnen bijdragen op het gebied van bouw, water, energie, juridisch, permacultuur en sociocratie. We hebben besloten om overige bewoners pas in een later stadium met ons te gaan verbinden. Ook mensen die geen wens hebben om in het ecodorp te wonen maar wel graag hun kennis willen delen zijn welkom om contact met ons op te nemen. Bij voorbaat dank!!!


329 keer bekeken

Klein Oers

adres nog onbekend

info: kleinoers@hotmail.com

    © 2019 Klein Oers