Klein Oers

adres nog onbekend

info: kleinoers@hotmail.com

  © 2019 Klein Oers

  June 10, 2019

  November 23, 2018

  Please reload

  Recente berichten

  Leven is meervoud van Lef!

  August 26, 2019

  1/2
  Please reload

  Uitgelichte berichten

  Leven is meervoud van Lef!

  August 26, 2019

  Beste geinteresseerden,

   

  Mijn naam is Annebeth en ik ben 47 jaar jong. Het leuke van jezelf voorstellen is dat je zelf ook weer even actief nadenkt over “wat heeft me hier ook al weer gebracht? en “waar wil ik naar toe”?
  Toen ik me enkele jaren terug al oriënteerde op wonen in Tiny Houses, kreeg ik (notabene van de gemeente Veldhoven) de tip om eens op de site van klein Oers te kijken. In mijn eerste kennismaking trok niet zozeer het ECO of het ‘off grid’ van klein Oers, als wel de mogelijkheid om klein en betaalbaar te wonen, mijn aandacht. Al op mijn fietsreis van Veldhoven naar Santiago de Compostella in 2016 ervoer ik dat ik niet veel nodig had om gelukkig te zijn; 9 weken leven uit 6 fietstassen was een heerlijke vereenvoudiging van mijn leven.
  Wat me ook gelijk aansprak was het experimentele karakter van klein Oers. Hoe tof is het dat je met jouw woonvorm de weg vrij kunt maken voor het wonen van de toekomst, het wonen van onze volgende generaties....voor mijn zoon van 16 en zijn evt kinderen... Ik hou van experimenteren: mijn levensmotto’s: “als dat maar fout gaat!' Of deze: 'leven is meervoud van lef”. Ik wordt ook altijd heel blij als Cynthia haar motto roept tijdens een bijeenkomst: “ het kan wel” (met de nadruk op wel).
  Ik merk dat ik voor het ECO en voor het in ‘sociale samenhang’ wonen, steeds warmer loop: klein en betaalbaar wonen is ook wonen met een kleine ‘footprint’. Inmiddels woon ik in een Tiny House (Heymans One woningen aan de Heerbaan te Veldhoven), heb ik geen auto meer, eet ik steeds minder (inmiddels biologisch) vlees en gebruik ik steeds meer biologische producten. Toch ben ik van de zomer nog wel in het vliegtuig gestapt en heb samen met zoonlief 4 weken gebackpacked door Guatemala. Zonder vliegschaamte...

   

  In een team ben ik enthousiast, betrokken en verbindend. Vaak heb ik de rem-functie. Je zult mij veelal vragen horen stellen als: “ is iedereen het hier mee eens? Ok, wat is nu precies de conclusie of wat zijn onze afspraken? Als we dat willen, wat zijn dan de stappen die we moeten zetten? Waarom willen we dit eigenlijk? Of waarom doen we dit zo ? Zijn er alternatieven?”
  Ik werk als docent en studentcoach op Fontys Sporthogeschool te Eindhoven. Een geweldige en betekenisvolle baan. Je ziet mij in mijn vrije tijd ook veel sporten: van galopperen door een heerlijk geurend bos, tot bootcampen op zondagmorgen in het park van Meerhoven. Ik struin graag in de natuur, t liefst met onze hond Lola.
  Ik ben recentelijk gescheiden van mijn lief, na 33 jaar relatie. Een heftige en donkere periode volgde voor ons en onze zoon. In Guatemala kon ik voor het eerst weer volop mijn gelukkige kant voelen; voor mij werkt reizen therapeutisch heb ik in inmiddels wel door: ver van huis, dichter bij mezelf... 
  Mijn droom: een kleine en fijne thuisbasis in ons ecodorp en vele fietsreizen over heel de wereld.

   

  Update van de kerngroep:

  Er hebben zich weer nieuwe kandidaten aangemeld die bereid zijn actief mee te denken en werken aan het totstandkomen van het ecodorp. Inmiddels zijn we dusdanig ver met ons project dat we begeleiding in gaan schakelen. We hebben veel kennis en kwaliteit in huis maar sommige zaken kunnen we beter uitbesteden. Welke zaken dat precies zijn, en met wie we dan gaan samenwerken, zijn we nu aan het bekijken. We hebben met twee zeer betrokken en geschikte partijen gesproken. Het is mooi en hartverwarmend om te merken dat we steeds weer de juiste mensen tegenkomen. Ook ben ik trots op wat we tot nu toe al bereikt hebben. Annebeth heeft het prachtig verwoord: Leven is meervoud van Lef!

   

   

   

  Share on Facebook
  Share on Twitter
  Please reload

  Volg ons
  Zoeken op tags